"Sramna odluka Prištine": Srpska lista osudila Kurtijev diktatorski režim

26.12.2022

17:42

0

Autor: 24sedam

Ta stranka ističe da ako se zna koji značaj SPC ima među našim građanima "lako je shvatiti sav revolt i ogorčenost svakog pravoslavca zbog ove sramne i ničim izazvane odluke"

"Sramna odluka Prištine": Srpska lista osudila Kurtijev diktatorski režim
Srpska lista - Copyright Kosovo onlajn

Antisrpski režim Aljbina Kurtija u Prištini nakon ukidanja svih prava Srbima na Kosovu i Metohiji i kontinuiranom represijom nad srpskim narodom danas je otišao i korak dalje sprečavajući poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Porfirija da bude sa svojim vernim narodom i u svojoj crkvi, saopštila je Srpska lista.

- U danu kada hrišćani po gregorijanskom kalendaru proslavljaju Božić i mole se za mir, Aljbin Kurti i njegove sluge ne dozvoljavaju da patrijarh srpski bude uz svoj narod, i još jednom svojim autoritetom pozove na mir i suživot na ovim prostorima - navodi Srpska lista u saopštenju.

Kosovo onlajn
 

Ta stranka ističe da ako se zna koji značaj SPC ima među našim građanima "lako je shvatiti sav revolt i ogorčenost svakog pravoslavca zbog ove sramne i ničim izazvane odluke".

- Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj sraman čin diktatorskog režima u Prištini i poziva sve koji se smatraju borcima za ljudska prava da podignu glas i osude ovakvo ponašanje represivnog režima u Prištini -  navodi se u saopštenju.

Dodaju i da svi licemeri koji govore o slobodi kretanja na severu, imaju priliku da sada javno osude ukidanje prava na slobodu kretanja od strane Aljbina Kurtija srpskom narodu, pa čak i patrijarhu Porfiriju.

- Ćutanje na ovo grubi kršenje osnovnih prava srpskog naroda biće mrlja na obrazu međunarodne zajednice i pobornika i boraca za ljudska prava - zaključila je Srpska lista.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike