Vučević obišao garnizon Raška: Uverio se u spremnost i osposobljenost pripadnika da izvrše svaki zadatak (FOTO)

26.12.2022

16:06

0

Autor: 24sedam

Tom prilikom, razgovarao je sa pripadnicima Vojske Srbije koji izvršavaju zadatke duž administrativne linije

Vučević obišao garnizon Raška: Uverio se u spremnost i osposobljenost pripadnika da izvrše svaki zadatak (FOTO)
Ministar Vučević - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas deo jedinica Vojske Srbije u garnizonu Raška i uverio se u spremnost i osposobljenost pripadnika da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi državno rukovodstvo.

-Tom prilikom, razgovarao sam sa pripadnicima Vojske Srbije koji izvršavaju zadatke duž administrativne linije, napisao je Vučević na Instagramu uz fotografije posete.

 

 

Prethodno danas ministar Vučević saopštio je da ga je pri dolasku u garnizon Raška dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kako bi održali sastanak sa starešinama Vojske Srbije i razmatrali aktuelnu bezbednosnu situaciju.

Ministar je podsetio da su general Mojsilović i on dobili zadatak, nalog od predsednika Vučića kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1.500 na 5.000.

-Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju, poručio je Vučević. 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike