Predsednik Vučić se sastao sa patrijarhom Porfirijem!

26.12.2022

16:03

0

Autor: 24sedam

Očekuje se da će se obratiti javnosti u narednim satima

Predsednik Vučić se sastao sa patrijarhom Porfirijem!
Predsednik Vučić sa patrijarhom Porfirijem - Copyright Instagram_buducnsotsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom Porfirijem oko ponoći, nakon što je poglavaru srpske pravoslavne crkve zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju.


To će, pretpostavlja se, biti glavna tema sastanka, posle čega će se obojica obratiti javnosti, prenose Novosti.

Podsetimo, patrijarh je uputio zahtev prištinskim vlastima da mu omoguće da poseti Pećku patrijaršiju, ali je umesto dozvole iz Prištine stigao dopis kojim ucenjuju patrijarha da osudi barikade da bi mogao da uđe na KiM.

Uprkos ovom skandaloznom dopisu iz Prištine, patrijarh je danas krenuo put Kosova i Metohije, ali je na Merdaru zaustavljen i odatle vraćen.

"Vučić naredio - vojska Srbije od noćas u najvišem stepenu borbene gotovosti"

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vućić naredio je da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti, izjavio je večeras ministar odbrane Miloš Vučević.

- Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije - rekao je Vučević za Tanjug.

On je istakao da je Vučić naredio podizanje borbene gotovosti, imajući u vidu sve što se večeras dešava na KiM i to da se albanske vlasti, odnosno tzv. vlada Kosova pod Aljbinom Kurtijem i dalje pripremaju za napad na Srbe i na nasilno uklanjanje barikada.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike