Rode: Ambasadori Kvinte i EU pozdravili odluku o odlaganju izbora na KiM

10.12.2022

17:16

0

Autor: 24sedam

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani saopštila je ranije danas da se izbori na severu KiM odlažu za april 2023. godine zbog postojećeg nivoa rizika

Rode: Ambasadori Kvinte i EU pozdravili odluku o odlaganju izbora na KiM
Jorn Rode - Copyright Youtube/Giz Kosovo

Ambasade zemalja Kvinte i kancelarija Evropske unije pozdravile su odluku Prištine da odloži izbore u četiri opštine na severu KiM, saopštio je večeras ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode.

On je na Tviteru ocenio da je takva odluka konstruktivna i da se njome unapređuju napori za promovisanje bezbednije situacije na severu KiM, što je, kako je naglasio, ključno za dijalog koj se vodi pod posredstvom EU "kao jedini način za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa" između Beograda i Prištine.

"Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD i Kancelarija EU/Specijalnog predstavnika EU pozdravljaju odluku kosovske vlade i lidera političkih partija da odlože opštinske i izbore za gradonačelnika u četiri severne opštine u ovom trenutku", naveo je Rode.

 

 

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani saopštila je ranije danas da se izbori na severu KiM odlažu za april 2023. godine zbog postojećeg nivoa rizika.

Ona je navela da je ta odluka doneta posle sastanka sa predstavnicima političkih partija, prenela je prištinska Koha.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike