Kosovska policija zatvorila i Jarinje i Brnjak

10.12.2022

16:31 >> 17:45

0

Autor: 24sedam

Na licu mesta prisutni su i Euleks i Kfor

Kosovska policija zatvorila i Jarinje i Brnjak
Jarinje administrativni prelaz - Copyright RTS printscreen

Kosovska policija zatvorila je prelaze Jarinje i Brnjak pri prelasku na teritoriju Kosova i Metohije. Ulazak se ne dozvoljava ni kolima ni pešice.

Kosovska policija saopštila je da je privremeno obustavljen saobraćaj ka administrativnom prelazu Jarinje zbog barikada koje su Srbi postavili na putevima u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

"Iz bezbednosnih razloga, dok su putevi blokirani u pravcu graničnog prelaza Jarinje, Kosovska policija ga je privremeno zatvorila za saobraćaj, pa građani za saobraćaj treba da koriste druge granične prelaze", navode, između ostalog, iz Kosovske policije.

U međuvremenu, zatvoren je i prelaz Brnjak.

AP Photo/Bojan Slavković
 

 

"Na osnovu procene policije, kao i bezbednosnih mera, sve dok postoje blokade na putu u pravcu graničnog prelaza Brnjak, Kosovska policija je sada privremeno zatvorila i ovu graničnu tačku za saobraćaj", navodi se u saopštenju policije.

Kako se navodi, s obzirom da su sada zbog barikada za saobraćaj zatvorena dva prelaza na severu KiM, pozivaju se građani da za saobraćaj koriste ostale granične prelaze.

Ranije danas na prelazu Jarinje uhapšen je bivši policajac Srbin Dejan Pantić, a zbog njegovog hapšenja postavljene su barikade kod Leposavića i Rudara i okupili su se građani koji žele da spreče njegovo prebacivanje u Prištinu.

Na licu mesta prisutni su i Euleks i Kfor.

Podsetimo, Pantić se sa suprugom vraćao iz Raške, kada je na prelazu uhapšen.

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja izdao je sramno saopštenje u kojem navodi da je Pantić uhapšen pod sumnom da je "organizovao teroristički napad na prostorije CIK na severu Kosova".

Svečlja je na Fejsbuku naveo da je Pantić osumnjičen za navodni "teroristički akt i napad na ustavni poredak".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike