Sramni izgovori za hapšenje Pantića: "Uhapšeni Srbin organizovao teroristički napad"

10.12.2022

16:31

0

Autor: 24sedam

Ministar lažne države tvrdi da je Srbin organizovao napad na prostorije CIK

Sramni izgovori za hapšenje Pantića: "Uhapšeni Srbin organizovao teroristički napad"
Dejan Pantić - Copyright Kosovo online

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da je na administrativnom prelazu Jarinje danas uhapšen integrisani pripadnik tzv. kosovske policije Dejan Pantić, pod sumnom da je, kako je naveo "organizovao teroristički napad na prostorije CIK na severu Kosova".

Svečlja je na Fejsbuku naveo da je Pantić osumnjičen za navodni "teroristički akt i napad na ustavni poredak".

- Prema svedočenju kosovske policije, privedeni je organizovao teroristički napad na prostorije CIK na severu zemlje, u kom slučaju su napadnuti službenici CIK i policajci. Pantić je optužen za terorističke akte i napad na ustavni poredak. Ekstremističke grupe u cilju sprečavanja sprovođenja pravde organizovale su blokadu nekih puteva i postavljanje barikada u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, naglasio je on i pozvao sve građane da očuvaju mir, a posebno građane srpske nacionalnosti da kako je naveo "ne postaju deo organizacija kriminalnih grupa na severu".

- Ništa ne može sprečiti institucije Republike Kosovo da obezbede bezbednost građanima bez razlike i da sve prekršioce zakona privedu pravdi, dodao je on.

Vozila KFOR-a i Euleksa kod barikade u Rudaru

Pripadnici poljskog kontigneta Kfora nalaze se na 150 metara od mesta na  kom su podignute barikade u Rudaru. Prisutna su dva džipa i u njima se nalaze vojnici.

Barikade su podignute zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića na Jarinju, a veliki broj građana se okupio jer želi da spreči njegovo prebacivanje u Prištinu.

Printscreen/KosovoOnline
KFOR

Građani se okupili i u Rudaru kod Zvečana, Srbovcu... Sirene u Severnoj Mitrovici

Veći broj građana okupio se na ulazu i izlazu iz Leposavića, a nekoliko stotina građana okupilo se i u Rudaru kod Zvečana, u blizini krsta, kao i u obližnjem Srbovcu.

Broj okupljenih Srba je sve veći iz trenutka u trenutak, a u Severnoj Mitrovici i Zvečanu oglasile su se i sirene.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike