Drama u Velikoj Hoči: Počelo istakanje vina, Srbi brane vinariju, policija ih potiskuje (VIDEO)

08.12.2022

11:43

0

Autor: 24sedam

Komšije i meštani okupili su se kako bi zaštitili svog sugrađanina

Drama u Velikoj Hoči: Počelo istakanje vina, Srbi brane vinariju, policija ih potiskuje (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Kosovoonline/buntjestanjeduha

Potresne scene u Velikoj Hoči. Vlasnik vinarije, kome kosovska policija i carina hoće da oduzmu 40.000 litara vina, vezao se za banderu, a njegov sin se popeo na krov kuće i preti da će da skoči.

Podsetimo, policija je još juče došla uz pretnju da će zapleniti vino, tvrdeći da Srbin to vino prodaje mimo zakona. Kako kaže Srđan Petrović, vlasnik vinarije, on vino ne prodaje. 

Komšije i meštani okupili su se kako bi zaštitili svog sugrađanina, znajući da je ovo samo vid pritiska na Srbe ne bi li napustili ognjišta.

 

 

Danas je situacija ponovo postala napeta, jer je najavljeno da stiže cisterna u koju bi presuli zaplenjeno vino. Vlasnik vinarije tada se popeo na krov i pretio da će da skoči, ako se kamion ne skloni.

U međuvremenu, policija je udaljila okupljene građane, a na krov se popeo sin vlasnika vinarije, Milan.

 

- Ne dam, ovo je moje, moja kuća, moje sve! Neću! Ne dam! Nek’ se vrati kamion, kunem se, skočiću – preti Milan sa krova kuće, dok majka vrišti i kuka na sav glas:

– Je l’ imate vi decu, sklonite se molim vas, jauče jadna žena.

– Ovo je nečuveno. Maltretiraju nas već drugi dan zbog sopstvenog vina. Pa i kada čovek napravi prekršaj u saobraćaju plati kaznu i nastavi da vozi dalje, a ovo je čisto iživljavanje. Ne samo moja prodica već i ostali žitelji Velike Hoče su revoltirani, okupljeni su oko vinice, ali su tu i pripadnici (tzv.) kosovske polciije sa pet policijskih automobila i tri kombija carine – kazao je Petrović okupljenim medijima.

Prema najnovijim informacijama, policija pokušava da pomeri okupljene građane koji brane vlasnika vinarije, a počelo je istakanje vina u cisternu.

 

 

Danima unazad dešavaju se incidenti usmereni na Srbe, a pripadnici Kfora čak su juče naoružani ušli u dvorište vrtića, izazvavši dodatno strah kod Srba.

Danas se, inače, dogodio i pokušaj pljačke u Leposaviću, kada su nepoznati razbojnici pokušali da orobe vozilo za transport novca iz Službe za platni promet Narodne banke Srbije.

Dopisnik Kosovo onlajna javlja da su, prema rečima očevidaca, pljačkaši došli vozilom saniteta žute boje, kakav inače ne koriste medicinske službe na severu. Sve je izgledalo kao na filmu.

"Izašli su sa fantomkama na glavi i pokušali da opljačkaju vozilo s novcem. Pucali su na radnike obezbeđenja ali su im oni takođe uzvratili i uspeli da ih spreče u nameri da opljačkaju vozilo. Pljačkaši su potom brzo napustili lice mesta, a narod je vidno uznemiren masovno izašao na ulicu", rekao je jedan od prisutnih građana za Kosovo onlajn. 

Nezvanično se saznaje da je radnik obezbeđenja lakše povređen i sanitetom prebačen da mu se ukaže pomoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike