Vojnici Kfora skinuli srpske zastave sa privatne kuće kod Sočanice: Zastave vraćene uz izvinjenje

08.12.2022

10:01

0

Autor: 24sedam

Nastić kaže da su ga iz Kfora prvo pozvali da to demantuje, ali su zatim shvatili da je greška do njih

Vojnici Kfora skinuli srpske zastave sa privatne kuće kod Sočanice: Zastave vraćene uz izvinjenje
Gradimir Nastić - Copyright printscreen/youtube/Kosovo online

Komanda Kfora vratila je uz izvinjenje šest zastava Republike Srbije, koje su pre četiri dana skinuli vojnici sa ograde kuće u mestu Ibarska Slatina kod Sočanice, rekao je za Kosovo onlajn vlasnik kuće Gradimir Nastić.

Nastići žive neposredno uz magistralni put Leposavić-Kosovska Mitrovica, a da su pripadnici Kfora sa njegove ograde skinuli zastave u noći između 3. i 4. decembra Gradimir se uverio na snimku sigurnosne kamere istog jutra. 

Nastić za Kosovo onlajn kaže da su ga iz Kfora prvo pozvali da to demantuje, ali su zatim shvatili da je greška do njih.

"Imao sam argumente da su to uradili oni. Nakon toga se dogodilo da su shvatili da su pogrešili. Došao je komandant Kfora iz Popovačkog polja da se izvini i da vrati šest zastava, koje su skinute sa moje ograde. Njihovo opravdanje je bilo da je to neprimeren potez jednog mladog vojnika. Oni imaju oružje, ja nemam. U Americi da se to dogodilo, vlasnik imovine ima pravo da puca, jer je to napad na privatnu imovinu. Mene ne bi iznenadilo da je to neko drugi uradio, ali vojska koja treba da nas zaštiti postupila je sasvim suprotno, iz kojih razloga ja to ne znam", rekao je Nastić.

Nastić dodaje da su u toku razgovora vojnici prihvatili odgovornost. 

"Izvinili su se i obećali da se neće ponoviti. Nije primereno to što su uradili", kazao nam je Gradimir Nastić, koji u kući u Ibarskoj Slatini živi sa suprugom i dvoje dece, a zaposlen je kao direktor Centra za Socijalni rad u Leposaviću.

Ovo je, inače, drugi incident u poslednjih nekoliko dana u kojem učestvuju vojnici Kfora, a zbog kog se izvinjavaju. Naime, juče su vojnici pod punom opremom upali u dvorište vrtića u Leposaviću. Tražili su da njihova vozila uđu, što im zaposleni nisu dozvolili, uplašeni za svoju i bezbednost dece, kojih u tom vrtiću ima 300.

Kfor se naknadno izvinio zbog ovog incidenta objašnjavajući da je u pitanju nesporazum, jer su vojnici, navodno, greškom došli do kraja slepe ulice, te su hteli da okrenu vozila u dvorištu vrtića. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike