Petković upozorava: Situacija u Velikoj Hoči i dalje napeta, Kurti želi incidente

08.12.2022

11:06

0

Autor: 24sedam

U Velikoj Hoči trenutno je jako napeto jer se očekuje da svakog trenutka specijalne policijske jedinice sa cisternom krenu zaplenu 42.000 litara vina iz vinice Srđana Petrovića

Petković upozorava: Situacija u Velikoj Hoči i dalje napeta, Kurti želi incidente
Situacija napeta u Velikoj Hoči - Copyright Twitter/PetkovicPetar printscreen

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da je situacija u Velikoj Hoči i dalje napeta i da je obavešten da Rosu dolaze sa cisternom da zaplene jednoj od najstarijih vinica Petrović 42.000 litara vina kao i da je jasno da Kurti želi incidente.

"Situacija u Velikoj Hoči i dalje je napeta! Pozvao sam vlasnika vinice Petrović koji me je obavestio da za sat vremena Rosu dolazi sa cisternom da zapleni 42.000 litara vina! Kurtijeva policija ni jutros nije želela mirno rešenje sa vlasnikom. Jasno je da Kurti želi incidente", napisao je Petković na Tviteru.

 

 

Carinska uprava privremenih prištinskih institucija saopštila je danas da je tokom rutinske provere u prodavnici u Velikoj Hoči, u Orahovcu, otkrila da se alkoholna pića, kako tvrde, prodaju neovlašćeno i da je zbog toga zaplenjeno 42.000 litara alkohola.

Carina je saopštila da vlasnik radnje obavlja i delatnost proizvodnje alkoholnih pića "bez ovlašćenja carine" i da "nema registrovanu delatnost u Agenciji za privredne registre", prenela je "Koha".

Takođe, u saopštenju se dodaje da u istom selu rade dva ovlašćena preduzeća i da su u vlasništvu građana Srba sa Kosova i Metohije.

"Oni plaćaju sve zakonske obaveze. Postupanje nelegalnog poslovanja predstavlja nelojalnu konkurenciju legalnim privrednicima", saopštila je Carina.

Petković je juče saopštio da je Kurti poslao svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina.

-Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror, napisao je Petković na Tviteru.

 

 

Petrović: Napeto je, specijalci čekaju cisternu da odnesu vino, pružićemo pasivan otpor

U Velikoj Hoči trenutno je jako napeto jer se očekuje da svakog trenutka specijalne policijske jedinice sa cisternom krenu zaplenu 42.000 litara vina iz vinice Srđana Petrovića.

Twitter/PetkovicPetar printscreen
Narod je i juče ustao u odbranu Srđana Petrovića

 

"Čekamo da zaplena počne, jedinica Rosu je spremna, tu su sa štitovima. Mi ćemo pružiti pasivan otpor. Skupili su se tu i meštani, pružaju mi podršku jer znaju da ih čeka isto. Svi su na mojoj strani. Uznemireni smo i uplašeni za svoju decu i za njihovu budućnost. Ne znamo da li će cisterna uskoro doći, na ulazu sela se nalaze specijalci Rosu jedinica. Policija je i svuda oko moje kuće", opisao je Petrović za Kosovo onlajn trenutnu situaciju u Velikoj Hoči.

Petrović objašnjava da nije prodavao ovo vino, nudio je nagodbu sa nadležnima iz Prištine ali oni su odbili sve njegove pokušaje da se situacija reši dogovorom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike