Jevtić pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje: Kurtiju nije problem nečije vino, već odlučnost Srba da ostanu na svojim ognjištima

08.12.2022

11:16

0

Autor: 24sedam

Jevtić je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje i spreči nasilje Kurtija nad Srbima

Jevtić pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje: Kurtiju nije problem nečije vino, već odlučnost Srba da ostanu na svojim ognjištima
Dalibor Jevtić - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić saopštio je da su jučerašnji i današnji događaji u Velikoj Hoči uznemirili svakog Srbina koji danas živi na Кosovu i da kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju nije problem nečije vino, već "odlučnost Petrovića i drugih Srba da ostanu na svojim ognjištima".

Jevtić je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje i spreči nasilje Kurtija nad Srbima.

"Kada od jedne časne srpske porodice prave kriminalce, jasno je o kakvoj politici aktuelne vlasti u Prištini je reč. Zato moramo da odbranimo čast i opstanak porodice Petrović u Hoči! Pozivam međunarodnu zajednicu da reaguje i spreči nasilje koje Kurti sprovodi nad Srbima", naveo je Jevtić na Tviteru.

Twitter/PetkovicPetar printscreen
Srbi su se okupili oko vinarije, braneći imovinu

 

Kako je dodao, Porodica Petrović je domaćinska, vredna porodica koja živi od svog rada. 

Podsetmo, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković upozorio je danas da se očekuje uz asistenciju policije da Srbinu koji drži vinariju bude oduzeto 40.000 litara vina. 

Ova akcija počela je juče, a Srbi koji su se okupili kažu da će pružiti pasivan otpor.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koje poslednjih dana Aljbin Kurti intenzivno izaziva, ne bi li uneo strah među srpsko stanovništvo. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike