Hovenijer povodom incidenata u Mitrovici: Nasilje je neprihvatljivo, nema uslova za izbore na severu Kosova

07.12.2022

10:40

0

Autor: 24sedam

On je naveo da ugrožavanje života kroz nasilje, zastrašivanje i upotrebu eksplozivnih naprava nije način da se protestuje

Hovenijer povodom incidenata u Mitrovici: Nasilje je neprihvatljivo, nema uslova za izbore na severu Kosova
Džefri Hovenijer - Copyright Džefri Hovenier, Profimedia

Američki ambasador na Kosovu i Metohiji Džefri Hovenijer kaže da SAD osuđuju one koji su primenili nasilje tokom jučerašnjih incidenata na severu Kosova. On, takođe, izražava zabrinutost zbog predstojećih izbora.

On je na Tviteru naveo da ugrožavanje života kroz nasilje, zastrašivanje i upotrebu eksplozivnih naprava nije način da se protestuje.

„Sjedinjene Države osuđuju one koji su primenili nasilje tokom jučerašnjih incidenata na severu Kosova. Pribegavanje nasilju i zastrašivanju, uključujući upotrebu eksplozivne naprave, i ugrožavanje života nikada nije prikladan metod protesta, ni pod kojim okolnostima", napisao je Hovenijer.

On je dodao da su SAD zabrinute što u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje izbora kasnije ovog meseca na severu Kosova.

"Sigurnost i bezbednost svih građana Kosova treba da budu najviši prioritet. Tražimo od svih uključenih da budu uzdržani“, rekao je Hovenijer.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike