Kurtijevi policajci Srbima uteruju strah u Severnoj Mitrovici: Stoje na ulici naoružani automatima, građani uznemireni

06.12.2022

20:16

0

Autor: 24sedam

U Severnoj Mitrovici danas se čulo više eksplozija

Kurtijevi policajci Srbima uteruju strah u Severnoj Mitrovici: Stoje na ulici naoružani automatima, građani uznemireni
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije, zajedno sa patrolom Euleksa ušli su u prostorije Opštinske izborne komisije (OIK) u Severnoj Mitrovici.

Nema zvaničnih informacija o razlogu njihovog boravka u OIK a kako prenose pojedini albanski mediji, sumnja se da su tu zbog neeksplodirane eksplozivne naprave.

Ispred prostorija OIK nalaze se dva pripadnika specijalnih jedinica policije, naoružana automatima, dok se unutar prostorija nalazi još njih.

Bomba u kancelariji OIK?

Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, dok se svakog časa očekuje da KFOR ukloni drugu neeksplodiranu.

U Severnoj Mitrovici danas se čulo više eksplozija, kada su albanski članovi OIK uz asisteniju naružanih specijalne policije nasilno upali u prostorije koje koristi Izborna komisija i zamenili brave.

Tom prilikom su se čule detonacije, a prostorije su potpuno demolirane. Isto se zbilo i u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, a građani tih opština bili su vidno uznemireni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: kosovo-online

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike