Vučević o atmosferi na KiM: Kurtijev jedini cilj je da zastraši Srbe!

07.12.2022

08:07

0

Autor: 24sedam

Jasno je da je cilj privremenih prištinskih institucija da se KiM očisti i od ono malo Srba što je ostalo, kaže Vučević

Vučević o atmosferi na KiM: Kurtijev jedini cilj je da zastraši Srbe!
Miloš Vučević - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio da je atmosfera na KiM toliko zapaljiva i napeta da je dovoljna jedna šibica da se zapali sve i krene u neželjenom pravcu.

- To ne treba da nas čudi jer Priština sve vreme povlači niz poteza usmerenih na destabilizaciju situacije, ni jedan zaključen dogovor se ne usvaja. Plus, to je jasna poruka Srbima da su nepoželjni i to ne treba uvijati u celofan - rekao je Vučević, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve.

Prema njegovim rečima, jasno je da je cilj privremenih prištinskih institucija da se KiM očisti i od ono malo Srba što je ostalo.

 

 

- Jako je teško kontrolisati situaciju, ljudi su naelektrirasni, dugo traje taj pogrom, obesmišljavanje svakog dijaloga - dodao je Vučević.

Podsetimo, incidenti su se dogodili juče na nekoliko lokacija.

Prvi incident zabeležen je u Zubinom Potoku, kada je izborna komisija u pratnji naoružane policije upala u zgradu opštine, razvalila vrata, zamenila brave i otišla. Nakon upada gradom se prolomila sirena za uzbunu. 

Ubrzo je stigla vest da se isti scenario ponavlja u Kosovskoj Mitrovici. Gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, i čule su se sirene, a zabrinuti narod okupio se u centru grada. 

U prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice bačene su dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, a Deminerska ekipa Kosovske policije neutralisala je drugu, neeksplodiranu.

Incidenti su zableženi i u Zvečanu i Leposaviću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike