Na vojnoj vežbi u Nikincima u fokusu dronovi! Novo oruđe vojske Srbije bespilotne letelice sa ubojnim sredstvima (FOTO/VIDEO)

06.12.2022

08:42

0

Na vežbi je prikazana najmodernija oprema, kao i najmoderniji dronovi sa naoružanjem i nepogrešivim navođenjem

Na vojnoj vežbi u Nikincima u fokusu dronovi! Novo oruđe vojske Srbije bespilotne letelice sa ubojnim sredstvima (FOTO/VIDEO)
Vučić, Vučević i Mojsilović na vojnoj vežbi u Nikincima - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Na poligonu u Nikincima održana je vojna vežba pripadnika Vojske Srbije, u prisustvu predsednika Srbije i vrhovnog komandanta oružanih snaga Aleksandra Vučića. Vežbi je prisustvovao ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na vežbi je prikazana najmodernija oprema, kao i najmoderniji dronovi sa naoružanjem i nepogrešivim navođenjem. U Nikincima su prikazni i PR-DC dronovi.

Instagram/milosvucevic_odbrana
posebnu pažnju privukle su bespilotne letelice

 

Novo oruđe vojske Srbije su bespilotne letelice sa ubojnim sredstvima, uključujući i PR-DC dron koji je za manje od 30 sekundi, sa visine veće od 300 metara, pogodio sa devet mina metu tačno u centar.

-Gledali smo besposadne mašine i letelice, videli smo nešto što nikada do sada nismo mogli da vidimo u našoj zemlji. Gledali smo prvi put “obada”, “vrapca” i “pegaza”, koji je vodio naše “orlove”, koji su nepogrešivo pogodili svoje cilje. Sada možemo da gađamo i noću i danju, naveo je Vučić.

Predsednik je istakao da je zadovoljan opremom koja je bila prikazana, a posebno time što naša zemlja pokušava da razvije saradnju i sa privatnim sektorom, među kojima je i kompanija PR-DC.

-Moramo brzo da radimo i da napredujemo, jer je važno da uvek i u svakom trenutku sačuvamo zemlju, a da što manje ljudskih života izgubimo. Idemo u ubrzanu modernizaciju, nadamo se da ćemo od aprila praviti dronove u serijskoj proizvodnji. Naručili smo mnogo dronova kamikaza, a sada krećemo i da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći, ukoliko se sve to popravi, da napravimo dobru saradnju- naglasio je predsednik Srbije.

Predsednik je posebno govorio o pasarsu, sistemu koji je pobrao sve pohvale.

 

- Za pasars sam molio osam ili devet godina. Video sam da je i egipatski predsednik general Abdel Fatah el Sisi, kada je obilazio prikaz naoružanja, rekao da mu je bio veoma važan pasars. Strašno oruže - protivoklopno, protivvazduhoplovno i protivpešadijsko, naglasio je Vučić.

Vojska Srbije je danas potvrdila da je opremljena najmodernijim borbenim sredstvima.

-U prisustvu predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, danas smo u Nikincima uspešno proveli veliku vojnu vežbu sa najmodernijim sredstvima koja vojska Srbija poseduje. Posebno su nas oduševile naše “ptice”- dronovi i bespilotne letelice, koji su, i u današnjim veoma teškim vremenskim uslovima, ispunile sve izviđačke i borbene zadatke. Nedavni sukobi u svetu su pokazali koliko je ovaj segment naoružanja postao bitan, na ponos svih građana, Vojska Srbije je danas potvrdila da je oporemljena najmodernijim borbenim sredstvima i bespilotnim letelicama, a pred nama iz državnog rukovodstva i sistema odbrana je zadatak da ih dodatno ojačamo i unapredimo- stoji na Instagram profilu ministra odbrane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike