Važno je da našu Srbiju možemo da zaštitimo i sačuvamo: Predsednik Vučić poslao jaku poruku! (VIDEO)

05.12.2022

19:10

0

Autor: 24sedam

Vučić se oglasio na svom Instagram profilu i istakao da će naša zemlja pokušavati da razvija i sa privatnim sektorom bespilotne letelice

Važno je da našu Srbiju možemo da zaštitimo i sačuvamo: Predsednik Vučić poslao jaku poruku! (VIDEO)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu sposobnosti kopnenih i vazduhoplovnih besposadnih platformi u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme u Nikincima.

Vučić se sada oglasio na svom Instagram profilu i istakao da će naša zemlja pokušavati da razvija i sa privatnim sektorom bespilotne letelice.

- Videli ste nešto što niste mogli da vidite u našoj zemlji do sada. Videli smo Obada, Vrapca i Pegaza koji su navodili naše Orlove, a oni nepogrešivo pogađaju svoje ciljeve - dodao je predsednik.

 

 
 
 
 
 
 

 

Vučić je kazao da će UTVA morati da pravi bespilotne letelice, i da se nada da će od aprila krenuti serijska proizvodnja.

- Naručili smo mnogo dronova Kamizaka, i počinjemo sada da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći, ako se sve to "utegne" i popravi napravimo dobru saradnju i dobar posao za našu vojsku - zaključio je on u videu.

- Važno je da našu Srbiju u svakom trenutku možemo da zaštitimo i sačuvamo - napisao je predsednik u opisu videa.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike