Dačić poslao jasnu poruku: Ne možemo da priznamo Kosovo, jer je Kosovo Srbija!

26.11.2022

16:11

0

Autor: 24sedam

On je naveo da za srpski narod nikad nije bilo jednostavnih prilika, “imamo i previše istorije i dali smo puno žrtva za slobodu, za razliku od nekih koji su svakom okupatoru bacali cveće”

Dačić poslao jasnu poruku: Ne možemo da priznamo Kosovo, jer je Kosovo Srbija!
Ivica Dačić - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su “licemerni pozivi Srbiji da prizna tzv. Kosovo kao nezavisnu državu”, navodeći i da je to nemoguće s obzirom da “ne možemo da priznamo sami sebe jer Kosovo je Srbija”.

- Teška su vremena, moramo da imamo pametne odgovore, da čuvamo slobodu ali i mir - rekao je Dačić kao gost na izbornoj Skupštini koalicionog partnera Jedinstvene Srbije (JS).

On je naveo da za srpski narod nikad nije bilo jednostavnih prilika, “imamo i previše istorije i dali smo puno žrtva za slobodu, za razliku od nekih koji su svakom okupatoru bacali cveće”.

Govoreći o koaliciji Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je predsednik, i JS, rekao je da su oni “prijatelji koji imaju iste vrednosti – nemamo rezervne ideologije i rezervnu domovinu”.

- Ovde sam kao neki gost a u suštini sam među svojima. Mi smo naši - rekao je Dačić.

Vučević: Ništa što danas imamo nije palo sa neba

Kao predstavnik Srpske napredne stranke, obratio se njen funkcioner, ministar odbrane Miloš Vučević rekavši da je saradnja sa koalicijom SPS-JS puno toga dobrog donela Srbiji, “promenila je na svakom polju”.

- Ništa od ovog što danas imamo u Srbiji nije palo sa neba, zaslužilo se radom - rekao je Vučević.

Skupštini su prisustvovali i diplomatski predstavnici iz više ambasada. Došao je ambasador Rusije, kao i diplomatski predstavnici Egipta, Belorusije, Kine i nekih drugih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike