"Vučić mudro sagledao karte protivnika": Ministar Vučević o stanju na KiM - istakao da Srbija uvek traži dijalog

26.11.2022

15:36

0

Autor: 24sedam

Vučević je rekao da Srbija "uvek bira kad god ima prostor makar i milimetar, da se rešenje traži kroz dijalog, što ne znači da će progutati sve, naprotiv, ali mi želimo da sprečimo ratove i sukobe"

"Vučić mudro sagledao karte protivnika": Ministar Vučević o stanju na KiM - istakao da Srbija uvek traži dijalog
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je situacija na Kosovu "i dalje veoma napeta jer je mnogo otvorenih pitanja" da se nada “da će se odgovori tražiti u formi dijaloga”.

- Srbi su zabrinuti jer se ne zna kakav je sledeći korak Kurtija, čoveka koji je pokazao da donosi ne baš racionalne odluke i da nije čovek dogovora - rekao je ministar za TV Pink, navodeći da je "Vučić mudro sagledao karte protivnika i znao kada blefiraju, tako da su ostale KM tablice".

Vučević je rekao da Srbija "uvek bira kad god ima prostor makar i milimetar, da se rešenje traži kroz dijalog, što ne znači da će progutati sve, naprotiv, ali mi želimo da sprečimo ratove i sukobe".

Kako je naveo, "naša vojska je hrabra i odlučna da ispuni sve zadatke koje dobija od državnog vrha, ali Srbija uvek gleda da se do rešenja dođe kroz dijalog, dogovor, kompromis".

- Želim da Srbi na Kosovu i Metohiji, kao i svuda gde žive, budu sigurni i mirni. Da nemamo ratove, da političari razgovaraju koliko god treba bez nekog vremenskog limita - rekao je Vučević.

On je ukazao da je potrebno da "jačamo naše odbrambene kapacitete, da jačamo Vojsku Srbije (VS), da imamo veći broj oficira i podoficira, pre svega vojnika, jer je VS najsnažniji odvraćajući faktor prema svima onima koji nisu dobronamerni prema našoj državi".

BONUS VIDEO:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike