"Ovo je stvarno smešno": Zaharova prokomentarisala zahtev EU Srbiji da uvede sankcije Rusiji i prizna tzv. državu Kosovo

26.11.2022

09:45

0

Evropa kao civilizacija trenutno je sačuvana samo u Rusiji, napisala je Zaharova

"Ovo je stvarno smešno": Zaharova prokomentarisala zahtev EU Srbiji da uvede sankcije Rusiji i prizna tzv. državu Kosovo
Marija Zaharova - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući zahtev Evrope Srbiji da se pridruži sankcijama Rusiji i prizna nezavisnost tzv. države Kosovo, nazvala je ovakav poziv „smešnim“.

- Ovo je stvarno smešno. Šta je u Evropskoj uniji ostalo od Evrope? Samo geografska veza sa kontinentom. Evropa kao civilizacija trenutno je sačuvana samo u Rusiji - napisala je ona na Telegram kanalu.

Zaharova je dodala da je u EU uništena evropska tradicija: izopačeni su antički postulati zakona i prava, hrišćanske vrednosti i humanistički ideali.

Podsetimo, Evropski parlament je pre nekoliko dana usvojio neobavezujući dokument u kojem se, između ostalog, preporučuje Evropskoj komisiji da napredak Srbije ka EU uslove uvođenjem sankcija Rusiji i vidljivim napretkom u reformama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike