Oglasio se Kurti iz Brisela: Za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za zamenu registarskih tablica

21.11.2022

17:19

0

Dodao je da je EU predložila da Priština ne izriče kazne za registarske tablice već da nastavi da izdaje opomene, a da

Oglasio se Kurti iz Brisela: Za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za zamenu registarskih tablica
Aljbin Kurti - Copyright Youtube KTV printscreen

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas u Briselu da je za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za zamenu registarskih tablica u pokrajini, koji ističe u martu 2023. ako to ne prati, kako je naveo, "dogovor da se hitno obavežemo na konačni dogovor za punu normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine.

- Rok je bio mart 2023. Dakle, dolazimo ovde u Brisel da se dogovorimo o novom putu za sporazum pre marta 2023. Sa žaljenjem moram da kažem da su posrednici, u ovom slučaju Žozep Borelj, odustali od roka i od predloga EU za normalizaciju odnosa- tvrdi Kurti.

Profimedia
 

Dodao je da je EU predložila da Priština ne izriče kazne za, kako je naveo, "nelegalne" registarske tablice već da nastavi da izdaje opomene, a da Beograd više ne izdaje tablice sa akronimima gradova na KiM, prenela je Koha.

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj izrazio je ranije danas žaljenje što nije postignut dogovor Beograda i Prištine o tablicama, i pri tome uputio kritike na račun vlasti privremenih prištinskih institucija.

Borelj je, u izjavi novinarima, rekao da je osam sati imao razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, ali da nije bilo dogovora.

Kurti se poslednji obratio medijima i nije želeo da odgovara na novinarska pitanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike