Bocan-Harčenko izneo stav o KiM i Srbima na Kosmetu: Moćne reči podrške ruskog ambasadora!

18.11.2022

18:23

0

Bocan-Harčenko je na Tviteru objavio da zapadni tzv. posrednici ne žele da ostvare davno postignute briselske dogovore pa ih zamenjuju bilo čime

Bocan-Harčenko izneo stav o KiM i Srbima na Kosmetu: Moćne reči podrške ruskog ambasadora!
Aleksandar Bocan-Harčenko - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko smatra da zapadni tzv. posrednici ne žele da kosovskim Srbima obezbede zakonite efikasne mehanizme zaštite njihovih prava, uključujući i temeljno pravo na bezbednost što, kako naglašava, jedino može da osigura deeskalaciju situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

Bocan-Harčenko je na Tviteru objavio da zapadni tzv. posrednici ne žele da ostvare davno postignute briselske dogovore pa ih zamenjuju bilo čime.

- Pratimo informacije u medijima o razvoju situacije oko pokrajine Kosovo i Metohija, gde tenzije ne popuštaju. Kako samo zapadni tzv. posrednici ne žele da ostvare davno postignute briselske dogovore - pa ih zamenjuju bilo čime - napisao je ruski ambasador.

 

 

- Drugim rečima, zapadni tzv. posrednici ne žele da kosovskim Srbima obezbede zakonite efikasne mehanizme zaštite njihovih prava, uključujući i temeljno pravo na bezbednost - dok samo to i može da osigura deeskalaciju situacije u pokrajini - dodao je on.

Podsetimo, situacija na Kosovu i Metohiji dodatno se zakomplikovala zbog odluke Prištine o preregistraciji vozila na RKS tablice kojom su od 21. novembra predviđene novčane kazne za vlasnike vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti pozvani su u Brisel na dijalog na najvišem nivou.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike