Priština Srbima izdala od 1. novembra 1.592 opomene zbog registarskih tablica

20.11.2022

14:16

0

Autor: 24sedam

Odlukom Prištine, nakon perioda u kojem se izriču opomene, od sutra 21. novembra bi policija mogla da piše novčane kazne u visini od 150 evra

Priština Srbima izdala od 1. novembra 1.592 opomene zbog registarskih tablica
administrativni prelaz - Copyright RTS printscreen

Srbima na KiM, koji nisu preregistrovali vozila na RKS tablice, od 1. novembra napisane su 1.592 opomene. Ovu meru propisala je Priština, na osnovu jednostrano donete odluke da sva vozila na KiM moraju da budu registrovana na tablice sa oznakom RKS.

Budući da ovakva odluka nije definisana nijednim sporazumom niti dokumentom u okviru dijaloga Beograda i Prištine, Srbi odbijaju da vozila registrovana na srpske tablice preregistruju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova navelo je za Klankosova.tv da su Srbi već neko vreme pozivani da preregistruju svoje automobile na "RKS" tablice, ali da je malo njih to uradilo. Od početka procesa preregistracije vozila, do danas, zamenjene su tablice na 26 vozila, navela je policija. 

Odlukom Prištine, nakon perioda u kojem se izriču opomene, od sutra 21. novembra bi policija mogla da piše novčane kazne u visini od 150 evra, posle čega je najavljeno da će vozila biti oduzimana.

Upravo zbog odluke o preregistraciji, činjenice da se do danas nije pristupilo formiranju Zajednice srpskih opština, ali i odluke o smeni Nenada Đurića, komandira direkcije Sever, Srbi sa KiM odlučili su da napuste institucije, a za sutra u osam ujutru zakazan je sastanak u Briselu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike