Kurti danas putuje u Brisel, razgovori sa Vučićem počinju ujutru

20.11.2022

12:09

0

Autor: 24sedam

Predsednik Vučić danas je rekao da je sastanak u Briselu zakazan za sutra ujutru u osam časova

Kurti danas putuje u Brisel, razgovori sa Vučićem počinju ujutru
Vučić, Kurti, Lajčak i Eskobar u Briselu - Copyright Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti putuje danas u Brisel gde će se sutra sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrdio je portparol tzv. kosovske vlade Peparim Krieziu, prenosi Reporteri.

Predsednik Vučić danas je gostujući na TV Prva rekao da je sastanak u Briselu zakazan za sutra ujutru u osam časova.

"Nema nikakve sumnje da je situacija teža nego u poslednjih 10 godina i nisu u pitanju samo tablice", kazao je Vučić i izjavio je da ide u Brisel da ne bi dobili dovoljan razlog da optuže Srbiju da nije htela da razgovara.

On je istakao da nije optimista, te podsetio da, kada je naša delegacija, koju je predvodila premijerka Ana Brnabić otputovala u Berlin na Samit Berlinskog procesa, gde su sklopljena tri važna sporazuma, Aljbin Kurti taj dan iskoristio da saopšti tri stvari.

„Te tri stvari su dovele do toga da Srbi napuste institucije i da budu uvereni da nema drugi put. Kurti je po ko zna koji put saopštio da od ZSO nema ništa i da je neće formirati", rekao je Vučić ocenivši da je Kurti time rekao da Briselski sporazum ne važi za njega, odnosno samo oni delovi koji mu odgovaraju.

„Saopštio je da će, što se tablica tiče, biti četiri faze - prva opomena do 21.novembra, posle toga novčane kazne, pa oduzimanje tablica i potom oduzimanje kola do 21.aprila“, dodao je on.

Vučić je kazao da je treća poruka koja je kap koja prelila čašu, bila odluka o smeni Nenada Ðurića komandira za sever, na šta nema pravo.

„Srbi su shvatili da sa tim čovekom ne postoji mogućnost za razgovor", zaključio je predsednik Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike