Grčki ambasador u oproštajnoj poseti kod predsednika Vučića

16.11.2022

12:39

0

Autor: 24sedam

Predsednik je zahvalio gostu na dobroj saradnji, kao i na doprinosu koji je svojim diplomatskim radom dao unapređenju odnosa Srbije i Grčke i poželeo mu mnogo uspeha u daljoj službi

Grčki ambasador u oproštajnoj poseti kod predsednika Vučića
Jorgos Diakofotakis u oproštajnoj poseti kod predsednika Srbije - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Grčke Jorgosa Diakofotakisa.

Predsednik je zahvalio gostu na dobroj saradnji, kao i na doprinosu koji je svojim diplomatskim radom dao unapređenju odnosa Srbije i Grčke i poželeo mu mnogo uspeha u daljoj službi.

-Posebno sam zahvalan Grčkoj, tradicionalnom prijatelju naše zemlje, na doslednoj i čvrstoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, istakao je predsednik Srbije nakon susreta sa dragim gostom.

 

 

On je naglasio da Grčka uživa veliko poštovanje srpskog naroda, čije vekovne veze i prijateljstvo sa grčkim narodom odlikuju bliskost i čvrstina.

Dvojica sagovornika su izrazila nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke. Takođe izraženo je očekivanje da u narednom periodu bude povećana ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i da ojačaju saobraćajne i veze u oblasti energetike.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike