Predsednik Vučić sa liderima Zapadnog Balkana u Palati "Srbija": Dolaze Kovačevski, Rama, Tegeltija, Abazović...

15.11.2022

17:40

0

Kako je saopštila služba za saradnju s medijima predsednika Republike, predviđena je i zajednička konferencija za novinare učesnika konferencije

Predsednik Vučić sa liderima Zapadnog Balkana u Palati "Srbija": Dolaze Kovačevski, Rama, Tegeltija, Abazović...
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće u četvrtak na Regionalnoj konferenciji "Mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadnom Balkanu", u Palati "Srbija".

Na Regionalnoj konferenciji, koju organizuju ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu i Sarajevu, u saradnji sa Nordijskom poslovnom alijansom, Poslovnom asocijacijom Norveška-BiH i Norveškim partnerima za saradnju u oblasti energetike, učestvovaće i predsednik Vlade Albanije Edi Rama, predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsedavajući Veću ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.

Kako je saopštila služba za saradnju s medijima predsednika Republike, predviđena je i zajednička konferencija za novinare učesnika konferencije.

Podsetimo, ranije danas, predsednik Vučić bio je na radnom ručku sa predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u Srbiji.

- Zahvalan sam našim kineskim prijateljima i partnerima na izuzetnoj saradnji, na zajedničkoj viziji napretka naše zemlje i na svakoj pomoći koju su nam pružali i u najtežim vremenima, kako u vreme pandemije KOVID-19, tako i danas, kada se ceo svet suočava sa ozbiljnom energetskom krizom.

 

 

Zahvalan sam i za sve kineske investicije i podršku kineske države našoj zemlji i zato što su uvek delima pokazivali da su istinski prijatelji Srbije.

Posebno sam srećan zbog početka nove avio-linije Beograd-Tjenđin, što će dodatno povezati naše zemlje i narode, a razgovarali smo i o novim infrastrukturnim i energetskim projektima od ogromnog značaja za našu Srbiju.

Hvala što ste danas sa nama. Srbija će uvek biti vaš iskren i pouzdan partner i prijatelj - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike