Prvo obraćanje Đurića javnosti: Hvala Srbiji i Vučiću, ne želim više da budem deo laži i pripadnik policije tzv. Kosova

04.11.2022

14:40

0

Autor: 24sedam

Neću da budem deo laži, već istine, kazao je Đurić

Prvo obraćanje Đurića javnosti: Hvala Srbiji i Vučiću, ne želim više da budem deo laži i pripadnik policije tzv. Kosova
Nenad Đurić - Copyright Printscreen/Pink

Smenjeni direktor Regionalne direkcije policije za region Sever Nenad Đurić se obratio na vanrednoj konferenciji za medije.

– Nemojte mi zameriti ako nesto pogrešim, želim da kažem da moje poreklo ne dozvoljava da budem nešto drugo. Nema te cene kojojm se to može prodati niti ucene. Želim da se zahvalim svima na podršci koju mi pružaju da iz ovoga izađem još bolji i jači nego što sam bio. Želim da se zahvalim i svojoj porodici, kolegama, prijateljima koji su mi potvrdili osećaj pripadnosti u narodu. Želim da se zahvalim mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na svim rečima i delima prema meni lično kojim još više ugrađuju ponos našeg postojanja. Neću da budem deo laži, već istine, ja od danas ne želim da budem pripadnik Kosovske policije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić takođe se obratio.

– Priština i albanski režim proteklih meseci, a posebno juče, pokazali su da ih ne interesuje ništa, ZSO, srpski narod, zabrinulo nas je najviše što je suspendovan Nenad Đurić. Mogu slobodno da kažem da je to kap koja je prelila čašu, to je uništenje Briselskog sporazuma. Ne možemo da trpimo teror Prištine, to smo izneli na sastanku s Vučićem, sutra ćemo imati sastanak sa predstavnicima svih instucija, sutra ćemo doneti konačnu odluku.

Najavio je prvi protest u nedelju u 12 časova.

Podsetimo, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u obraćanju medijima rekao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu, te otkrio zbog čega je smenjen direktor Regionalne direkcije policije za region Sever Nenad Đurić.

– Kurti je smenio Đurića jer je stao u odbranu srpskog naroda – objasnio je Petković i naveo da srpski narod ne želi registarske tablice koje pokušavaju da mu se nametnu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike