Petković se obratio javnosti: Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu

04.11.2022

14:04

0

Autor: 24sedam

Očekuje se reakcija Srbije, kazao je Petković

Petković se obratio javnosti: Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti povodom najnovijih događaja u južnoj srpskoj pokrajini.

Petković je obavestio javnost da je Aljbin Kurti izjavom da ga ne interesuje forimranje ZSO zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu.

Printscreen/Tanjug
 

– Smenom Nenada Đurića, Aljbin Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu i svakoj drugoj saradnji u pravcu normalizacije odnosa. Zbog svega se očekuje reakcija države Srbije. Ovo ponašanje Kurtija je kap u prepunoj čaši, ponašanje Prištine prevršilo svaku meru.

Dodao je da Kurtija ne zanima ni ZSO, ni to što Priština 10 godina odbija da formira ZSO.

– Zbog ovakvih odluka Prištine, ali i zbog brutalne nezakonite smene Đurića, na takvo ponašanje Kurtija naš narod je odgovorio jedinstveno i složno, oni su veoma uznemireni i juče je predsednik Vučić više od 7 sati, jutros do 5.20 razgovarao sa više naših ljudi sa KiM, svi su jedinstveni i odlučni da brane svoje pravo za opstanak i ostanak, Vučić im je rekao da ih razume, ali im je ukazao i na sve posledice ako dođe do razgradnje briselskog poretka.

Naš narod je rekao da razume predsednika, ali da ne želi nijedan Srbin da napušta KiM, da stavljaju decu, žene, stare na kamione i da kreću put centralne Srbije, kao u “Oluji” i pogromu 2004. na KiM. Poručili su da će učiniti sve da ostanu na KiM, da će na demokratski i miran način učiniti sve da pokaže pun otpor Kurtiju, ali poručili su predseniku da ako neko napadne naš narod, da će se boriti i svim drugim sredstvima. Ono što je Vučić jasno rekao je da smo uz svoj narod i da se više nikad neće ponoviti niti pogrom, niti Oluja. Na kraju će Srbija da pobedi, imamo na čelu predsednika koji se bori za narod na KiM i nikada ga neće ostaviti na cedilu, to je moglo da se vidi tokom noćašnjeg razgovora.

Printscreen/Tanjug
 

Istakao je da naš narod ne želi tablice koje mu nameće Aljbin Kurti.

"Mi nećemo odustati od svog naroda"

– Sutra je sastanak svih predstavnika Srba sa KiM, doneće odluku, obavestiće nas, svakako šta god da je i kako god da je, mi nećemo odustati od svog naroda jer to u kojoj državi žive moći će svi dobro da vide i u nedelju i u danima koji su ispred nas, pa da se vidi da li na severu treba da se vijori plavo-žuti ili crveno-crni barjak ili naša srpska trobojka. Svima je jasno da su svi uz našu zemlju i predsednika Vučića. Svi dobro znaju da je Srbija njihova jedina država.

Printscreen/Tanjug
 

Istakao je da ćemo braniti naše pravo da se čuje istina i boriti se za mir i stabilnost.

– Kada vas sateraju u ćošak, ne daju šansu da odgovorite, Kurtijevo ponašanje je neprihvatljivo. Krajnji cilj je da se država Srbija protera sa KiM, da se protera naš narod.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike