Vučić razmenio poruke sa francuskim predsednikom: Nadam se poseti Makrona

03.10.2022

17:54

0

Predsednik Srbije podsetio je da je ideja Evropske političke zajednice upravo Makronova

Vučić razmenio poruke sa francuskim predsednikom: Nadam se poseti Makrona
vucic budimpesta (3) - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa premijerima Mađarske i Austrije danas u Budimpešti razgovarao i o predstojećem skupu Evropske političke zajednice u Pragu, da još nema dnevnog reda tog skupa, ali i naveo da je noćas razmenio poruke sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o tom samitu, te da se nada Makronovoj poseti Srbiji u prvoj polovini 2023. godine.

“Razgovarali smo i o Pragu, oni nemaju ni dnevni red. To će biti prilika da se čuju raznovrsni predlozi, da vidimo kako izgleda kada imate na jednom mestu i Azerbejdžan, Jermeniju, Ukrajinu, Gruziju, Beograd, Amsterdam…. Sve sa različitih delova Evrope, ili onih u susedstvu”, rekao je Vučić novinarima u Budimpešti.

Naveo je i da je noćas razmenio poruke sa Emanuelom Makronom o tom pitanju, podsetivši da je ideja Evropske političke zajednice upravo Makronova.

“Videćemo se u Pragu, a verujem da ću uskoro imati priliku da se posebno vidim sa Makronom. Još jednom sam mu uputio poziv da poseti Srbiju i verujem da će u prvoj polovini 2023. godine on ponovo posetiti Srbiju”, rekao je Vučić.

Ta poseta je važna zbog mnogo pitanja, od Kosova do svega drugog, kazao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike