Prištinski političari izvređali Ilona Maska: "Pijan si, pročitaj neku knjigu, ne mešaj se"

04.10.2022

13:11

0

Najbogatiji čovek na svetu napisao je na Tviteru da u slučaju ukrajinskih teritorija, koje je nakon referenduma prisajedinila Rusija, treba primeniti iskustvo Kosova

Prištinski političari izvređali Ilona Maska: "Pijan si, pročitaj neku knjigu, ne mešaj se"
mask kosovo copy - Copyright AP Photo/Ringo H.W. Chiu, File/Twitter

Predlog prvog čoveka kompanije "Tesla" i najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska, da u slučaju ukrajinskih teritorija koje je nakon referenduma prisajedinila Rusija treba primeniti iskustvo Kosova, naišao je na oštre reakcije među albanskim političarima na Kosovu. 

Prva se oglasila potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku koja je poručila Masku da je pijan.

"Ozbiljno? Pijan si", napisala je ona na Tviteru.

 

 

Njen stranački kolega i bivši ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj predložio je Masku da čita knjige kako bi bolje razumeo Kosovo i Ukrajinu.

"Pročitajte neke knjige ako želite bolje da razumete Kosovo i Ukrajinu. Srbija je izvršila genocid na Kosovu, dok Rusija želi da uzme zemlju koja joj ne pripada. Imate ruski narativ. Klonite se ovoga ako niste detaljno informisani", napisao je Hodžaj na Tviteru.

 

 

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli poručio je najbogatijem čoveku na svetu da pre nego što nešto objavi pročita to.

"Najbolje što možete da uradite je da napravite svemirski brod za rukovodstvo Rusije i Srbije, jer su sa svojim nasleđem genocida i ratova postali nezdravi za zemlju. Ako to ne možete da učinite, bolje je da se ne mešate", napisao je Pacoli na Tviteru.

 

 

Bivša ministarka spoljnih poslova u vladi Avdulaha Hotija Meljiza Haradinaj-Stubla nazvala je Maska samoproglašenim ambasadorom Rusije.

"Dame i gospodo, Elon Musk - ruski samoproglašeni ambasador na Tviteru", napisala je Haradinaj.

 

 

Inače, Rusija vidi kao pozitivan korak to što je američki multimilijarder i izvršni direktor "Spejs iksa", Ilon Mask, izneo mogući mirovni sporazum za sukob u Ukrajini.

- Za razliku od mnogih profesionalnih diplomata, on još pokušava da traži načine za postizanje mira - saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike