Vučić Lazoviću: Vaša politika je opasna i nimalo naivna

13.09.2022

13:19

0

Predsednik Vučić je rekao da se nikada nije predstavljao kao spasilac Srba na KiM i pobednik u pregovorima sa Prištinom, već da je u pitanju rovovska borba

Vučić Lazoviću: Vaša politika je opasna i nimalo naivna
aleksandar vučić skupština Goran Sivački (25) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na optužbe šefa poslaničke grupe "Zeleno - levi klub" Radomira Lazovića da vlast radi u svom interesu i da obmanjuje javnost o navodnim pobedama na KiM, dok je položaj Srba u južnoj pokrajini sve teži, rekao je da je politika tog pokreta veoma opasna i nimalo naivna.

“Nikada nisam rekao da sam pobednik. Ja sam uvek govorio da je to rovovska borba, a ne da sam spasilaci i pobednik”, rekao je Vučić i poručio da se u politici pobeduje cinjenicama, a ne lažima.

Na Lazovićevu konstataciju da Ana Brnabić za dva mandata na mestu predsednice vlade nije posetila Kosovo, Vučić je odgovorio da je on išao a da posete ne zavise od njih, zbog ograničenog kretanja koji je dogovoren sporazumom iz 2011.

Na optužbe Lazovića da je "promovisao kriminalce kao zaštitnike Severa Kosova", Vučić je odgovorio da je reč o floskulama koju koriste svi neprijatelji Srbije da bi urušili odbranu srpskog naroda na KiM i da su to nestine bez dokaza.

"Vi koji govorite o kriminalu na tenderima, jel to govorite iz svog iskustva, jer ja na tenderima nikada nisam učestvovao. Kada to kažete, ja znam da vi samo to želite da bi krali na tenderima", rekao je Vučić.

On je rekao da se pokret "Ne davimo Beograd" zalaže za nezavisno Kosovo i da je politika tog pokreta veoma opasna po Srbiju.

“Vi bi ostavili Srbiju bez struje i otpustili sve rudare. Deset godina sam na vlasti i moja imovina i imovina moje porodice se nije uvećala, a vi pokažite ko su oni koji vam daju novac i čije interese štitite. Ne mislim da vaša politika može da zastupa interese Srbije na bilo čiji način”, rekao je Vučić Lazoviću.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Što se Olivera Ivanovića tiče, Vučić je rekao da je sve učinio da mu pomogne.

“Ja sam ga poznavao, slao sina da ga obiđe dok je bio u zatvoru i pružio mu svu moguću pomoć”, naglasio je Vučić.

On je takođe rekao da će u skupštinske anale ući stihovi koje mu je Lazović uputio: “Skrenuo si s puta bebo, ti lutaš bebo”.

"Ja vam cestitam na tome, to je, rekao bih, nešto što će uci u anale Skupštine da u raspravi o KiM ljudi slušaju o tome: Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo. Ja mislim da je to najviši stepen odgovornosti koji ste mogli da pokažete baš u raspravi oko KiM. Niti sam beba, niti lutam, vec imam svoju politiku. A što se tiče vas, vaša politika je loša, ni malo nije naivna, ni nevina, već je veoma opasna po interese Srbije, zato što bi vi našu zemlju ostavili bez struje i rudare bez posla", rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike