Poslanici se svađali oko mesta za sedenje: I Ćuta i Miloš Jovanović hteli u prvi red, bura i na Tviteru (FOTO)

13.09.2022

08:37

0

Ovaj nezreo i neozbiljan gest dvojice narodnih poslanika izazvao je komentare i na društvenim mrežama

Poslanici se svađali oko mesta za sedenje: I Ćuta i Miloš Jovanović hteli u prvi red, bura i na Tviteru (FOTO)
Tan2022-9-13_102324317_2 - Copyright Tanjug /Strahinja Aćimović

U Skupštini Srbije u toku je sednica o Kosovu i Metohiji. Sam početak sednice je obeležila prepirka opozicionih poslanika o tome gde će ko da sedi.

Opozicione poslaničke grupe na početku sednice su iznele primedbu da ne mogu da sednu na svoja mesta, jer je neko drugi zauzeo ta mesta. 

Poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta i Miloš Jovanović posvađali su se jutros i sve to u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, predstavnika diplomatskog kora i Srba sa KiM.

 

Umesto da se usresrede na temu, a to je Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine, Ćuti i Jovanoviću je bilo važnije ko će od njih da zauzme mesto u prvom redu.

Ovaj nezreo i neozbiljan gest dvojice narodnih poslanika izazvao je komentare i na društvenim mrežama, a među prvima je reagovala koleginica iz Srpske napredne stranke, Jelena Žarić Kovačević.

- Pre početka sednice Narodne skupštine o KiM, Ćuta "prepametni" i Miloš Jovanović "patriota" se svađaju ko će da sedne u prvi red. Srbijo, šta si doživela, ko ti sedi u poslaničkim klupama... je l' to politika koju nudite građanima?! Ko će u prvi red da sedne... - napisala je na Tviteru poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević.

 

 

Predsednik Skupštine zamolio je da ukažu poštovanje prema Srbima sa KiM koji prisustvuju ovako važnoj sednici, te da to ne bude tema kojom će biti otvorena ovako važna sednica.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike