Vučić najavio: U narednih 15 dana još jedno povlačenje priznanja Kosova

13.09.2022

09:23

0

Autor: J. S. J.

-Imamo više zemalja koje ne priznaju Kosovo kao nezavisnu zemlju, nego onih koji priznaju Kosovo kao nezavisnu državi, naglasio je predsednik

Vučić najavio: U narednih 15 dana još jedno povlačenje priznanja Kosova
aleksandar vučić skupština Goran Sivački (23) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U velikoj sali Doma Narodne skupštine danas se održava prva posebna sednica u 13. sazivu. Na dnevnom redu je samo jedna tačka: Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini od 15. juna 2021. godine do 1. septembra 2022. godine. 

Poslanicima i srpskoj javnosti obraća se predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio i nova povlačenja priznanja Kosova.

-Do sedam novih povlačenja priznanja jednostrano proglašne nezavisnosti Kosova došli smo u kratkom roku, i očekujem da imam razgovore u narednih 15 dana i verujem da ćemo dobiti i osmu državu koja će povući priznanje Kosova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Imamo više zemalja koje ne priznaju Kosovo kao nezavisnu zemlju, nego onih koji priznaju Kosovo kao nezavisnu državi. To je prvi put danas jano i veoma važno", naglasio je on na posebnoj sednici Skupštine Srbije.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike