Predsednik Vučić čestitao Dan nezavisnosti Indije

15.08.2022

13:30

0

Nacionalni praznik Indije, Dan nezavisnosti obeležava se 15. avgusta u znak sećanja na dan sticanja nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva 15. avgusta 1947. godine

Predsednik Vučić čestitao Dan nezavisnosti Indije
Aleksandar Vučić Tan2022-8-15_12271275_0 - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsednici i premijeru Indije Dan nezavisnosti te zemlje.

"Srdačne čestitke Narendra Modi i Droupadi Murmi, povodom Dana nezavisnosti, uz najbolje želje za dalji prosperitet vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana", napisao je Vučić na Tviteru i dodao:

"Uveren sam da će Indija još snažnije nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate, nadahnuta vizijama vaših velikih lidera".

 

 

Nacionalni praznik Indije, Dan nezavisnosti obeležava se 15. avgusta u znak sećanja na dan sticanja nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva 15. avgusta 1947. godine.

Tada je parlament Ujedinjenog Kraljevstva doneo Indijski zakon o nezavisnosti, čime je preneo zakonodavni suverenitet indijskoj ustavotvornoj skupštini.

Tanjug/AP Photo/Mahesh Kumar A.
Dan nezavisnosti Indije obeležava se 15. avgusta u znak sećanja na dan sticanja nezavisnosti od Ujedinjenog Kraljevstva 15. avgusta 1947. godine

 

Tog dana, 15. avgusta 1947. godine, prvi premijer Indije Džavaharlal Nehru podigao je indijsku zastavu iznad Lahori kapije u Delhiju, a to od tada, svakog 15. avgusta čini aktuelni indijski premijer.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike