Uhapšen na Vidovdan: Mesec i po u pritvoru na KiM drže mladog humanitarca iz Beograda

09.08.2022

12:23

0

Bez ikakvog povoda, samo zato što je Srbin, uhapšen je na Vidovdan na Gazimestanu

Uhapšen na Vidovdan: Mesec i po u pritvoru na KiM drže mladog humanitarca iz Beograda
Hapsenje Srbina na Gazimestanu Kosovo onlajn - Copyright Kosovo onlajn

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu. 

"Sastao sam se sa porodicom našeg Nikole Nedeljkovića (20), čestitog momka koji je bez ikakvog povoda, samo zato što je Srbin, uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu. Nikola se više od mesec i po dana nalazi u pritvoru. Pošten je dečak na ponos svojih roditelja koji se bavi humanitarnim radom, voli naše Kosovo i Metohiju i manastire koje je redovno obilazio. Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila mu je odmah advokata i potrebnu podršku i uvereni smo da će ga njegovi roditelji Slobodanka i Dragomir i sestre uskoro zagrliti u njihovom porodičnom domu", napisao je Petković uz fotografije susreta sa Nedeljkovićevom porodicom.

 

 

 

Podsetimo, Nikola Nedeljković, uhapšen je tokom obeležavanja 633. godišnjice Kosovske bitke na Gazimestanu, navodno zbog podsticanja i raspirivanja mržnje. Njemu je krajem jula produžen pritvor za još dva meseca, jer nema prebivalište ni boraviše na Kosovu i Metohiji. 

Uhapšenog 20-godišnjaka iz Beograda terete da je navodno uzvikivao "Ubij, ubij Šiptara" i to na osnovu izjave jednog svedoka - policajca, koji ga je priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Advokat Jovana Filipović izjavila je za RTS da nema dokaza za pritvaranje, jer kako je rekla, jedino je policajac koji ga je uhapsio čuo da je navodno Nikola uzvikivao ono za šta ga terete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike