Nova zastrašivanja: Natpis "UČK" ispisan na ogradi placa srpske porodice na Kosmetu

19.06.2022

08:26

0

Jelena Trajković koja sa suprugom i dvogodišnjim detetom živi u Kišnici tvrdi da su incidenti učestali

Nova zastrašivanja: Natpis "UČK" ispisan na ogradi placa srpske porodice na Kosmetu
Natpis UQK Kosovo onlajn Kišnica - Copyright Kosovo onlajn

Na ogradi placa porodice Trajković, u Kišnici kod Gračanice na Kosovu i Metohiji, ispisan je grafit "UČK", izjavila je za Gračanica onlajn Jelena Trajković, prenosi Kosovo onlajn

Natpis je primetio Jelenin suprug, Zoran Trajković, juče u popodnevnim časovima.

Jelena Trajković koja sa suprugom i dvogodišnjim detetom živi u Kišnici tvrdi da su incidenti učestali.

"U strahu smo, jer to nije prvi put da se dešava. Dešavaju se često ovakve stvari i provokacije. Par puta nismo ni prijavljivali policiji, jer nikada ništa nisu uradili po tom pitanju. Ovakvi natpisi nisu baš prijatni za porodicu koja živi sa malim detetom ovde i koja se svakodnevno kreće tim putem", ističe Trajkovićeva.

Trajkovići su o incidentu obavestili Policiju Kosova.

A kako Kosovo onlajn saznaje natpis "UČK" napisan je i na bilbordu u Kišnici, dok je znak Kišnica koji je na sprskom jeziku precrtan.

 

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić najoštrije je osudila postavljanje natpisa "OVK" na ogradi placa porodice Trajković u Кišnici.

Kako je istakla, postavljanje natpisa "OVK" na ogradi porodičnog imanja Trajkovića u Kišnici je još jedan u nizu incidenata koji je uznemirio i izazvao strah, ne samo kod porodice Trajković, nego kod svih Srba u Kišnici i Gračnici.

nasagracanica.com
Predsednica opštine Gračanica, prof. dr Ljiljana Šubarić

 

"Najoštrije osuđujem ovaj akt i od nadležnih institucija zahtevam da hitno preduzmu sve mere da se ovaj incident rasvetli, a počinioci pronađu i adekvatno kazne", rekla je ona, navodi se u saopštenju opštine.

Šubarić je pozvala političke predstavnike u Prištini, kao i predstavnike međunarodne zajednice da napokon odgovorno reaguju i osude ovakve i slične incidente, a građane da ostanu dostojanstveni i mirni i ne nasedaju na ovakve provokacije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike