Pritisci na Srbe ne prestaju: U Vučitrnu kamenovana škola, deca i roditelji uznemireni! Polomljen čak 21 prozor, oštećena vrata

15.06.2022

14:18

0

Direktor škole će o incidentu obavestiti i policiju i predstavnike Kfora koji pokrivaju ovaj reon

Pritisci na Srbe ne prestaju: U Vučitrnu kamenovana škola, deca i roditelji uznemireni! Polomljen čak 21 prozor, oštećena vrata
Tanjug/Kancelarija za KiM

U selu Gojbulja u opštini Vučitrn, kamenovana je osnovna škola „21. novembar“ i tom prilikom polomljen je prozor na učionici, oštećena vrata nove, kao i vrata starog objekta škole, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


Pored materijalne štete koja je pričinjena, slučaj je uznemirio roditelje i decu koja pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, a direktor škole će o incidentu obavestiti i policiju i predstavnike Kfora koji pokrivaju ovaj reon, navodi se u saopštenju.
Tanjug/Kancealrija za KiM
U opštini Vučitrn kamenovana osnovna škola "21. novembar"

 


-Ovim incidentom nastavljen je opasni niz etnički motivisanih napada na Srbe kojima svedočimo poslednjih dana, a posebno alarmantna činjenica jeste da je napadnut objekat u kome borave deca. Današnjim incidentom, broj napada na Srbe, srpsku imovinu i objekte SPC od početka 2022. godine popeo se na 60, a ukupno od početka prošle godine imamo 188 ovakvih slučajeva - ističe Kancelarija u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će sanirati štetu koja je pričinjena i nastaviće da ulaže u srpske sredine na KiM, ali očekuje od predstavnika međunarodne zajednice da prekinu sa politikom nereagovanja i jasno osude ovaj i sve prethodne incidente.

"Nema sumnje da je porast broja etnički motivisanih incidenata koji unose nemir i zabinutost posebno kod Srba koji žive južno od Ibra posledica antisrpske politike Prištine koja ekstremste i izgrednike sokoli politikom nekažnjavanja i međunarodni predstavnici ne smeju biti nemi posmatrači niti saučesnici svojim nereagovanjem", poručuje se u saopštenju.

 

Bonus video

MUP Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti