Predsednik o stavu EU o Kosovu: "Biće interesantno u Briselu, kada treba da se donesu odluke o Ukrajini, Moldaviji, Zapadnom Balkanu...

14.06.2022

10:33

0

Naše je da pregovaramo, i mi nemamo problem s nestalim osobama, rekao je predsednik

Predsednik o stavu EU o Kosovu: "Biće interesantno u Briselu, kada treba da se donesu odluke o Ukrajini, Moldaviji, Zapadnom Balkanu...
Tan2022-6-14_103754700_2 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič je danas prokomentarisao stav EU da Srbija može napredovati na putu ka članstvu ako prizna tzv. Kosovo.

- Mi smo to primetili, iako mnogi to na našoj političkoj i javnoj sceni nisu želeli da primete. Ali i dalje u zvaničnom pregovaračkom procesu stoji "puna normalizacija odnosa", a nigde se ne govori o međusobnom priznanju - rekao je predsednik Srbije nakon polaganja venca na Spomenik junacima s Košara.

- Naše je da pregovaramo, i mi nemamo problem s nestalim osobama. Rekao sam da nam pokažu te njihove spiskove i mi ćemo ići odmah na ta mesta da proverimo. Ali to tražimo i za nas, jer i mi imamo sumnje za mesta za koja mislimo da su u njima Srbi zakopani. To što vi tražite od nas, dajte i nama - poručio je Vučić.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

 

Istakao je da Srbija zna da moramo da živimo jedni pored drugih i da sarađujemo, ali da što se tiče zadiranja u status države i teritorijalnog integriteta,naša zemlja poštuje međunarodno javno pravo na koje se ceo svet poziva.

- Teritorijalni integritet je izgleda sada postao najomiljenija sintagma Zapada. Ja sada samo ponavljam, za sve ono za šta se zalažete kada je reč o Ukrajini, pustite i nas da se zalažemo - naveo je Vučić.

- Biće interesantno 23. u Briselu, kada treba da se donesu odluke o Ukrajini, Moldaviji, Zapadnom Balkanu... Prvi put niko živ ne zna šta će da se desi - rekao je predsednik.

 

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike