Albanac nožem izbo srpske mladiće: Kancelarija za KiM najoštrije osudila napad

13.06.2022

10:35

0

Autor: I.K.

Šta treba da se desi da predstavnici međunarodne zajednice ozbilјno shvate povećanje broja etnički motivisanih incidenata i preduzmu korake iz svoje nadležnosti da zaštite Srbe na KiM?

Albanac nožem izbo srpske mladiće: Kancelarija za KiM najoštrije osudila napad
Profimedia - Copyright Profimedia

Sinoćnji incident u kojem su dvojica mladića srpske nacionalnosti iz Parteša Božidar S. i Velibor D. brutalno napadnuti kada je na njih nožem nasrnuo muškarac albanske nacionalnosti snažno je zabrinuo i uneo nemir među srpski narod u Kosovskom Pomoravlјu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ovaj brutalni napad dogodio se prethodne noći u selu Straža kod Novog Brda, a Božidar i Velibor su prevezeni u gnjilansku bolnicu gde su im konstatovane teške povrede i ubodi u predelu grudnog koša i samo pukom srećom nisu životno ugroženi, a Kancelarija za KiM pružiće svu neophodnu pomoć povređenim mladićima.

Ovaj napad dešava se nakon serije etničkih incidenata usmerenih prema Srbima na KiM kojima smo svedočili prethodnog vikenda, a na koje su ostali nemi i predstavnici iz Prištine, ali i međunarodne zajednice, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju više puta je upozoravala da nereagovanje i politika nekažnjavanja stimulativno deluje na podizanje tenzija na terenu, koje su sada kulminirale napadom na dvojicu srpskih mladića. Šta treba da se desi da predstavnici međunarodne zajednice ozbilјno shvate povećanje broja etnički motivisanih incidenata i preduzmu korake iz svoje nadležnosti da zaštite Srbe na KiM?

Nema sumnje da se Srbi orkestrirano napadaju pod dirigentskom palicom Alјbina Kurtija koji u svom zapalјivom rečniku svakodnevno napada Srbe i time od njih pravi legitimne mete.

Sramno je i nedopustivo da se u 21. veku i u srcu Evrope naočigled čitave međunarodne zajednice odvija otvoreno nasilјe koje ima za cilј da etnički očistiti terotoriju KiM od Srba. Nasilnici se ne kažnjavaju, zločini prema Srbima se ne osuđuju i to je velika fleka na obrazu međunarodnih zvaničnika, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike