Novi pritisci na Srbe sa KiM: Hapšenje u Istoku zbog optužbi za ratni zločin!

03.06.2022

08:01

0

Kosovska policija je saopštila da je osumnjičenom Srbinu odlukom tužioca određen pritvor

Novi pritisci na Srbe sa KiM: Hapšenje u Istoku zbog optužbi za ratni zločin!
Kosovska policija - Copyright Profimedia

U selu Đurakovac u opštini Istok uhapšen je Srbin osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu, prenosi Koha.

Kosovska policija je saopštila da je osumnjičenom odlukom tužioca određen pritvor.

- Nakon istražnih radnji koje je sprovela Jedinica za istraživanje ratnih zločina, begunac je identifikovan i uhapšen zbog ratnih zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom na Kosovu u periodu 1998-1999. godine. Njemu je odlukom tužioca određen pritvor. Slučaj se istražuje - navodi se u saopštenju policije.

Ovo hapšenje dolazi samo dan nakon što je kosovska policija sprečila sveštenstvo da održi liturgiju hramu Hrista Spasa u Prištini

Da podsetimo, prištinski paroh Staniša Arsić potvrdio je da im je kosovska policija zabranila služenje liturgije u hramu Hrista Spasa u Prištini povodom praznika Spasovdana.

- Jutros oko pola 5, sveštenstvo iz crkve Svetog Nikole je krenulo da služi svetu liturgiju povodom Spasovdana u hramu Hrista Spasa u Prištini, međutim, nakon što nas je policajac legitimisao, zabranio nam je da otključamo crkvu, nakon čega je veći broj policajaca, jedan korodon od osam policajaca bio kraj nas, a sa druge strane smo primetili još dva automobila sa policijom, kako bi sprečili da održimo liturgiju - ispričao je juče otac Staniša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike