Vučić se sastao sa Bilčikom: Razgovor o evropskom putu Srbije, nastavlja se sa posvećenim radom na sprovođenju reformi!

02.06.2022

13:27

0

Autor: J.B.O.

Posebno sam istakao spremnost i volju da saslušam sve argumentovane predloge koji bi ubrzali proces pregovora o članstvu - naveo je Vučić

Vučić se sastao sa Bilčikom: Razgovor o evropskom putu Srbije, nastavlja se sa posvećenim radom na sprovođenju reformi!
Aleksndar Vučić - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Vladimirom Bilčikom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju.

- Konstruktivna razmena mišljenja sa Vladimirom Bilčikom o evropskom putu Srbije, aktuelnoj situaciji i regionalnim pitanjima - naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Prema njegovim rečima, ponovio je da Srbija nastavlja sa posvećenim radom na sprovođenju reformi, a posebno na unapređenju vladavine prava i jačanja poverenja u institucije, što je od izuzetnog značaja u procesu pristupanja Srbije EU.

- Posebno sam istakao spremnost i volju da saslušam sve argumentovane predloge koji bi ubrzali proces pregovora o članstvu, što je u skladu sa strateškim izborom naše zemlje za pristupanje Evropskoj uniji. - napisao je predsenik Vučić.

 

 

Ranije danas se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tokom učešća na godišnjem "Globsec 2022" Forumu u Bratislavi, susreo sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopštio na zvaničnoj Instagram stranici, sa Lajčakom je, kao i uvek, imao otvoren i iskren razgovor o situaciji u regionu, kao i o svim temama od interesa u cilju konstruktivnog nastavka dijaloga sa Prištinom.

Vučić se podolasku u glavni grad Slovačke sastao sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošom Ševčovičem.

- Vrlo dobar susret sa Šefčovičem. Razgovarali smo o fleksibilnosti i održivosti energetskih sistema u aktuelnoj situaciji, kao i o upravljanju sirovinama iz Srbije unutar EU - napisao je Vučić na instagramu "budućnostsrbije", uz fotografije sa sastanka.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike