Otvoren i iskren razgovor: Predsednik Vučić se sastao sa Lajčakom

02.06.2022

11:49

0

Prethodno se predsednik Vučić u glavnom gradu Slovačke sastao sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošom Ševčovičem

Otvoren i iskren razgovor: Predsednik Vučić se sastao sa Lajčakom
Vučić Lajčak Instagram buducnostsrbije av - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, susreo se danas, tokom učešća na godišnjem "Globsec 2022" Forumu u Bratislavi sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopštio na zvaničnoj Instagram stranici, sa Lajčakom je, kao i uvek, imao otvoren i iskren razgovor o situaciji u regionu, kao i o svim temama od interesa u cilju konstruktivnog nastavka dijaloga sa Prištinom.

-Analizirali smo postignuto i saglasili se da ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma i dalje ostaje ključna poruka za svaki dalji razgovor. Ponovio sam punu posvećenost Republike Srbije nastavku tog procesa i nastojanjima da se dođe do kompromisnog rešenja u cilju stvaranja boljih odnosa između Srba i Albanaca, naveo je predsednik Srbije.

Dodaje da su se saglasili da je regionalna saradnja, uz očuvanje mira i stabilnosti, jedini pravi put za napredak zemalja Zapadnog Balkana.

 

 

Prethodno se predsednik Vučić u glavnom gradu Slovačke sastao sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošom Ševčovičem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike