Želim vam uspeh i sreću, a građanima Srbije prosperitet: Car Japana uputio čestitku predsedniku Vučiću

02.06.2022

12:17

0

Predsedniku Srbije je polaganjem zakletve u Skupštini Srbije 31. maja, otpočeo drugi petogodišnji mandat

Želim vam uspeh i sreću, a građanima Srbije prosperitet: Car Japana uputio čestitku predsedniku Vučiću
vucic predsednistvo foto nenad ujanovic (7) - Copyright 24sedam/ Nenad Vujanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku cara Japana Naruhita povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije.

-Povodom ponovnog preuzimanja visoke funkcije predsednika Republike Srbije, sa velikim zadovoljstvom Vam upućujem srdačne čestitke i iskrene želje za uspeh i sreću Vaše ekselencije i prosperitet građana Vaše zemlje, navodi se u čestitki cara Japana.

Podsetimo, predsedniku Srbije je polaganjem zakletve u Skupštini Srbije 31. maja, otpočeo drugi petogodišnji mandat.

Ranije danas saopšteno je da je predsedniku Vučiću čestitka stigla i od predsednika Vlade Kraljevine Holandije Marka Rutea.

-Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika. Holandija pozdravlja posvećenost Vaše Vlade pristupanju Evropskoj uniji. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vas uverim da Holandija ostaje posvećena podršci Srbiji na ovom putu. Nadam se da će Srbija nastaviti da inicira i sprovodi strukturne reforme koje ovaj proces podrazumeva, uključujući dalje jačanje vladavine prava i napredak u dijalogu Srbije sa Vladom u Prištini. Ruska invazija na Ukrajinu bacila je mračnu senku na Evropu. Pozdravljam usklađivanje pozicije Srbije sa stavovima Evropske unije u međunarodnim forumima i njenu humanitarnu podršku Ukrajini. U ovom teškom trenutku pozivam Vas da stanete rame uz rame sa Evropom i preduzmete dalje korake u pogledu usaglašavanja stavova Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije. Želim Vam mudrosti i uspeha u važnim zadacima koji su pred Vama i radujem se daljem jačanju naših odličnih bilateralnih odnosa. U tom cilju, nadam se da ćemo se uskoro i lično sresti, navodi u svojoj čestitki holandski premijer Rute. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike