Vučić se oglasio iz Davosa: Teška rasprava o budućnosti Zapadnog Balkana

25.05.2022

08:05

0

Autor: I.K.

Danas se u Davosu održava panel s liderima Zapadnog Balkana

Vučić se oglasio iz Davosa: Teška rasprava o budućnosti Zapadnog Balkana
Vučić Davos instagram buducnostsrbijeav - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, uputio je poruku da je rasprava o budućnosti Zapadnog Balkana s evropskim i regionalnim liderima teška.

-Teška rasprava o budućnosti Zapadnog Balkana s evropskim i regionalnim liderima na Svetskom ekonomskom forumu, objavio je predsednik na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" uz fotografiju s jednog od susreta u Davosu.

 

 

Vučić se na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma sastao s više lidera iz EU i sveta, kao i s ekonomskim stručnjacima.

Danas se u Davosu održava panel s liderima Zapadnog Balkana.

Vučić pozvao Abazovića da se pridruži Otvorenom Balkanu

Predsednik Vučić sastao se u Davosu i sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima i još jednom ga pozvao da nam se pridruži na sastanku inicijative OpenBalkan na Ohridu.

 

 

Predsednik se juče obratio građanima iz Davosa odakle je takođe poslao poruku da Srbija ima čistu poziciju što se tiče međunarodnog javnog prava i moralnih principa.

On je uputio i poruku tajkunima koji misle da mogu da iskoriste ovu situaciju da ucenjuju državu i da se igraju sa njom da to ne rade, jer će proći mnogo gore nego što su mislili.

-Država vam to neće dozvoliti u ekonomskom smislu naravno. Nećemo dozvoliti da urušite zemlju da bi stekli ekstraprofit, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike