Predsednik Vučić otkrio: Da li će Srbija, kao i Mađarska proglasiti vanredno stanje?

24.05.2022

19:41

1

Govoreći o Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, on je ocenio da je antiruska poltiika na svakom koraku

Predsednik Vučić otkrio: Da li će Srbija, kao i Mađarska proglasiti vanredno stanje?
vučić (5) - Copyright TV Pink

 

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je u večerašnjem uključenju iz Davosa da ne misli da Srbija treba uvoditi vanredno stanje, kao što je to učinila Mađarska.

- Svaki odgovoran čovek uvek brine. Briga je skopčana sa odgovornošću. Ako ne brinete, možda je lepše i lakše, ali nećete postići najbolje rezultate. Mi ćemo imati bezbroj problema, imaće ih svi. Mađarska je uvela vanredno stanje zbog energenata i zaliha hrane, ali i zbog pitanja bezbednosti. Ne mislim da treba da uvodimo vanredno stanje - objasnio je Vučić.

Govoreći o Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, on je ocenio da je antiruska poltiika na svakom koraku.

- Mi imamo čistu poziciju što se tiče međunarodnog prava i moralnih principa - rekao je Aleksandar Vučić o poziciji Srbije.

Podsećamo, Mađarska vlada proglasila je danas vanredno stanje zbog sukoba u Ukrajini, koje će od ponoći stupiti na snagu, saopštio je to mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je u snimku, koji je objavio na Fejsbuku nekoliko sati nakon što je parlament usvojio amandman na Ustav, kojim se sukob, rat ili humanitarna katastrofa u susednoj zemlji određuju kao razlozi za donošenje takve mere, Orban je rekao da rat u Ukrajini predstavlja opasnost za Mađarsku, fizičku bezbednost njenih građana, zalihe energije i finansijsku bezbednost porodica i ekonomije, prenosi MTI.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike