Ministar Vulin o pretnjama hrvatskog predsednika: Ako naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo

24.05.2022

19:45

0

Autor: 24sedam

"Od Srbije se traži da zbog članstva u EU prećuti ustaške zločine"

Ministar  Vulin o pretnjama hrvatskog predsednika: Ako  naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo
24sedam/MUP/Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio povodim pretnji hrvatskog predsednika Milanovića.

Saopštenje prenosimo u celosti. 

- Posle Milanovićevih upozorenja da Srbija treba da razmisli da li će ući u EU ako sudi ubicama srpske dece, Srbija zaista treba da dobro razmisli da li treba da se trudi da uđe u Evropsku uniju po ceni lečenja hrvatskih kompleksa i izvinjavanja za ustaške zločine. Od Srbije se traži da zbog članstva u EU prećuti ustaške zločine i da mirno sačeka da se ponove. Prilikom stvaranja prve Jugoslavije, od Srba se tražilo da zaborave zločine hrvatskih satnija u Mačvi i odmazdi nad Srbima na prostoru današnje Hrvatske, u drugoj Jugoslaviji se od Srba tražilo da zaborave Jasenovac, a sada im kao jedan od uslova za članstvo u EU traže da zaborave proterivanja i ubijanja Srba u "Oluji" i građanskom ratu u Hrvatskoj. Znamo kako smo prošli u dve Jugoslavije zašto mislimo da će pod istim uslovima u Evropskoj uniji biti drugačije. Ako  naš put u EU vodi preko zaborava naše mrtve dece, onda tamo ne treba da idemo", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na pretnju koju je hrvatski predsednik Zoran Milanović uputio Srbiji, istakavši da će Srbiju koštati optužnica koju je podigla protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske zbog ratnih zločina u "Oluji".

Podsećamo, povodom optužnice koju je podiglo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine protiv četiri oficira hrvatske vojske za granatiranje izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti, predsednik Hrvatske Zoran Milanović zapretio je da će "Srbiju koštati ta optužnica", te da neće ući u Evropsku uniju.

-Ove optužnice su se dogodile usprkos našim višegodišnjim nastojanjima da ih uverimo da se ne igraju s vatrom i da će ih to koštati. Ne mogu biti pristojniji, nadam se da me slušaju. Maknite se od toga ljudi, rekao je Milanović dodajući da ne treba da iznenade reakcije desničarskih poslanika u Saboru.

Milanović je ocenio da tako misli većina ljudi u Hrvatskoj, te pozvao srpskog predsednika Aleksandra Vučića "da to ne rade" poručujući da na "ovakav način Srbija neće ući u EU".

Bonus video
TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti