Delegacija Beograda završila prvu rundu razgovora sa Lajčakom

13.05.2022

09:39 >> 11:23

0

Autor: I.K.

Iz EU je najavljeno da će se današnji razgovori fokusirati na pitanja trajnog rešenja za registarske tablice, energetiku i nestale osobe.

Delegacija Beograda završila prvu rundu razgovora sa Lajčakom
Petković Lajčak Twitter MiroslavLajcak - Copyright Twitter/MiroslavLajcak

Delegacija Beograda koju vodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković završila je prvu rundu razgovora sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom u okviru današnjeg dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača.

Bilateralni razgovori predstavnika Beograda i specijalnog predstavnika EU trajali su više od tri sata u zgradi Evropske službe za spoljnu politiku u Briselu, a na dnevnom redu su bile registarske tablice, energetika, pitanje nestalih, kao i formiranje Zajednice srpskih opština, na čemu je ponovo insistirao Beograd.

Kako Tanjug saznaje, Petković je iskoristio ovu priliku da oštro kritikuje jučerašnji jednostrani i protivpravni akt Prištine koja je podnela zahtev za članstvo u Savet Evrope čime je, prema rečima Petkovića, direktno udarila i na Briselski i Vašingtonski sporazum.

Nakon prve runde razgovora sa delegacijom Beograda Lajčak odvojeno razgovara sa predstavnicima Prištine, a u odnosu na ishod tih razgovora i spremnosti Prištine zavisi da li će popodne doći i do trilateralnog sastanka.

Iz delegacije Beograda tim povodom poručuju da su spremni za sve formate razgovora.

Podsetimo, danas se održava sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom zahteva Prištine za prijem u Savet Evrope.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike