Vučić o upadu ROSU: Nismo naivni da očekujemo reakciju Zapada

16.03.2022

12:37

0

Podsetio je da se sutra navršava 18. godina od pogroma Srba, 17. marta 2004. godine, pitajući koliko je ljudi, za tih 18 godina, odgovaralo, za uništavanje srpskih svetinja

Vučić o upadu ROSU: Nismo naivni da očekujemo reakciju Zapada
Tan2022-2-24_112717337_0 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje nikakvu reakciju međunarodne zajednice na upad pripadnika kosovske policije ROSU u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici, jer će Priština reći da je to u sklopu borbe provi kriminala i korupcije, iako im je cilj sasvim drugačiji.


Cilj Prištine je, ističe, da "očiste" Sirinićku župu, da bi jug Kosmeta bio oslobođen prisustva Srba, da ne mogu tamo da opstanu, a sve prikriveno iza lažne brige za poštenje u odnosu na upravljanje Brezovicom.

-Meni je to sasvim jasno, a da li će i drugima biti jasno, to je druga stvar... A, da li da očekujemo da neko nešto kaže? Nemojte da ste naivni. Davno smo prevazišli taj stepen naivnosti da verujemo da će neko na Zapadu da kaže bilo šta protiv maltretiranja Srba na KiM - poručio je Vučić.

Podsetio je da se sutra navršava 18. godina od pogroma Srba, 17. marta 2004. godine, pitajući koliko je ljudi, za tih 18 godina, odgovaralo, za uništavanje srpskih svetinja i ubijanje ljudi, dodajući da se oni koji su u Beogradu tada ćutali i ništa nisu preduzimali, danas hvale time što su ćutali i ništa nisu preduzimali.

-Ali, to nam je nauk da brinemo da nam se makar u takvoj razmeri, tragedije na Kosovu i Metohiji više ne događaju - rekao je Vučić.
 

Kosovska policija je danas upala u Štrpce i uhapšeno je oko 30 osoba. Reč je navodno o nelegalnom izdavanju građevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“ na području Brezovice. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike