Novi pritisci! Američki kongresmen traži od pet zemalja EU da priznaju Kosovo (FOTO)

15.03.2022

20:22

0

Tores je pisao ambasadorima Kipra, Grčke, Rumunije, Slovačke i Španije navodeći u pismu da je "borba Kosova za postizanje nezavisnosti pokazala privrženost demokratiji"

Novi pritisci! Američki kongresmen traži od pet zemalja EU da priznaju Kosovo (FOTO)
profimedia-0314424328 - Copyright Profimedia

Američki kongresmen i kopredsedavajući albanskog kokusa Riči Tores, koji vodi kampanju za ulazak Kosova u Evropsku uniju i NATO, poslao je pisma ambasadorima pet zemalja EU koje ne priznaju Kosovo pozivajući ih da promene stav.


Tores je pisao ambasadorima Kipra, Grčke, Rumunije, Slovačke i Španije navodeći u pismu da je "borba Kosova za postizanje nezavisnosti pokazala privrženost demokratiji".

Tores je pozvao pet država članica EU da promene svoj stav i priznaju nezavisnost Kosova i na Tviteru je objavio pismo koje je uputio predstavnicima ovih zemalja. 

Kosovo je nezavisno 14 godina, ali postoje neke zemlje EU koje to ne priznaju. Pozivam Kipar, Grčku, Rumuniju, Slovačku i Španiju da preispitaju svoju poziciju i priznaju Kosovo kao nezavisnu naciju kako bi Kosovo imalo način da se pridruži EU, napisao je Tores na Tviteru.

 

 

U pismu ambasadorima je naveo da je Kosovo, od 2008. godine, neumorno radilo sa svojim saveznicima, uključujući Sjedinjene Američke Države na političkim i ekonomskim reformama ga vode do uspeha. 

- Kosovu hitno treba podrška Vaše zemlje da nastavi dalje svoj put ka uspehu i dugoročnoj stabilnosti. Pozivam Vas da preispitate stav svoje nacije o ulasku Kosova u EU i iskoristite priliku da razgovaramo na ovu temu, napisao je Tores.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike