Predsednik Vučić: Žele da uguraju tzv. Kosovo u NATO

12.03.2022

21:25

0

Autor: 24sedam

Samo slaba Srbija odgovara Prištini, delu političkog Sarajeva, delu političkog Zagreba i delu političke Podgorice

Predsednik Vučić: Žele da uguraju tzv. Kosovo u NATO
ukrajina kosovo nato1 - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda/Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga Albanci sa tzv. Kosova svakodnevno nazivaju "malim Putinom" i tvrde da će ih Srbija napasti.

- A zašto će da napadne - nije važno. Lagaćemo. Oni žele da uguraju tzv. Kosovo u NATO. Ja nisam izmislio tu priču. Ja sam 50 puta prošao kroz te papire. Rumunija, Slovačka, Španija i grčka su zemlje koje treba da priznaju nezavisnost Kosova da bi Kosovo primili u NATO. Međutim, ni Americi ovo je odgovara, to što predlaže Džejmi Šej, tako da videćemo šta će biti sa tom odlukom, rekao je Vučić na TV Pink.

Vučić je ukazao da Srbija nije uvela sankcije Rusiji i da jeste glasala za to da je Rusija napala Ukrajinu što je, kaže, očigledno.

- Ali ko god na može da se iživljava na Rusiji, iživljava se na Srbiji zato što je potrebno da se u regionu sputa Srbija. Što se Srbije tiče ja vam garantujem mir, ali nastavljaju se pritisci. Zašto Srbija da bude jaka? Jer samo slaba Srbija odgovara Prištini, delu političkog Sarajeva, delu političkog Zagreba i delu političke Podgorice, ocenio je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike