Priština nastavlja sa provokacijama, osniva radnu grupu za integraciju u NATO

09.03.2022

13:19

0

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da se Kosovo "politički obavezalo da učini prvi korak ka pristupanju NATO-u"

Priština nastavlja sa provokacijama, osniva radnu grupu za integraciju u NATO
Priština - Copyright 24sedam/J.S.J.

Vlada tzv. Kosova donela je odluku da osnuje tzv. međuinstitucionalnu radnu grupu za integraciju u NATO, prenosi Reporteri.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da se Kosovo "politički obavezalo da učini prvi korak ka pristupanju NATO-u".

Kako navodi list, predsedavajući grupom biće ministar spoljnih poslova, a činiće je i drugi ministri i predstavnici predsednika i premijera, kao i diplomatski predstavnici u Briselu i SAD.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da mnogi u globalnoj situaciji vide priliku te žele da izdejstvuju ubrzani prijem Kosova u međunarodne organizacije.

-Moja poruka, ako krenu sa tim iznenadiće se snagom i efikasnošću odgovora Srbije. Onog dana kada prime Kosovo u međunarodne organizacije saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova. Mi ih molimo da se ponašaju odgovorno, ako se budu ponašali neodgovorno, dobiće odgovor, rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike