Predsednik Vučić: Odustali smo od protestne note Turskoj, a ako Priština pokrene članstvo u međunarodnim institucijama...

07.03.2022

11:44

0

Vučić je, na pitanje šta se desilo sa protestnom notom o kojoj je razmišljao, kazao da je doneta odluka da se ne uputi

Predsednik Vučić: Odustali smo od protestne note Turskoj, a ako Priština pokrene članstvo u međunarodnim institucijama...
Tan2022-2-24_112717337_0 - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Leskovcu da je naša zemlja odustala od upućivanja protestne note Turskoj u vezi sa prenetim stavom o ulasku Kosova u NATO.

Vučić je, na pitanje šta se desilo sa protestnom notom o kojoj je razmišljao, kazao da je doneta odluka da se ne uputi.

-Imao sam zakazan razgovor sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Razjasnio je šta je rekao, šta je preneto i doneli smo odluku da notu ne upućujemo - objasnio je on.

Turski predsednik je pre nekoliko dana, nakon susreta sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom osmani u Ankari, rekao da će Turska pomoći tzv. Kosovu da postane član NATO, podsetivši da je Turska bila druga zemlja koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova i dodao da će, kao što joj tada nije bila potrebna ničija dozvola, isto postupiti i kada Priština podnese zahtev za ulazak u NATO.

Vučić je rekao danas da mnogi vide u globalnoj situaciji kao priliku za Kosovo i Metohiju, te da mnogi žele ubrazni prijem Kosova u međunarodne organizacije.

-Moja poruka, ako krenu sa tim iznenadiće se snagom i efikasnošću odgovora Srbije. Onog dana kada prime Kosovo u međunarodne organizacije saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova. Mi ih molimo da se ponašaju odgovorno, ako se budu ponašali neodgovorno, dobiće odgovor - rekao je on.

Vučić je rekao da ljudi treba da znaju koliko je komplikovana situacija po pitanju Ukrajine.

-Dobijate sve gore i gore vesti, ako se dogodi da oni sankcionišu rusku naftu, ja ne znam gde će to da završi - upozorio je Vučić u Leskovcu.


Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike